Home Singles STEVEN H – Van De Boan

STEVEN H – Van De Boan

by Ann Cnockaert

Het is geen zeldzaamheid dat het leven onverwachte wendingen neemt en ons soms van onze koers af brengt. Steven H, de Gentse rapper met roots in West-Vlaanderen, weet dit maar al te goed en zijn nieuwste single en videoclip Van De Boan getuigen hiervan. Na zijn indrukwekkende release van de 23 nummers tellende compilatie Zijn allergrootste successen in februari, verrast hij opnieuw met fris werk dat diep ingaat op het onvoorspelbare van het leven.

De single, een harmonieuze mix van rap en 80s synthpop, verhaalt over hoe het leven soms genadeloze slagen uitdeelt. Verlies van werk, gestrande relaties of confrontatie met ziekte kunnen de toekomst plotseling in een mist van onzekerheid hullen, waardoor het pad vooruit onduidelijk lijkt en de weg zoek.

In de gelijknamige videoclip, een briljant concept van Steven H zelf, zien we hem letterlijk van de baan gaan. Als hardloper, wielrenner op een hometrainer en coureur belandt hij zelfs in de gracht. Maar te midden van dit alles laat de antiheld zich niet uit het veld slaan. Zelfs liggend in de gracht probeert hij van het leven te genieten, vooral van een eenvoudig genoegen als een stuk taart.

Met zijn nieuwe release raakt Steven H een gevoelige snaar door een boodschap van veerkracht en acceptatie te verspreiden. Hij herinnert ons eraan dat, zelfs als het leven ons uit koers brengt, er altijd ruimte is om te genieten van de kleine dingen, zelfs als je in de gracht belandt.

Steven H heeft een bijzondere gave om alledaagse ervaringen op een humoristische wijze te belichten, waardoor hij een frisse kijk op het leven biedt. Zijn vermogen om de alledaagse realiteit op een vermakelijke manier te vertalen is werkelijk verfrissend.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More