Home Singles THE OWLS & THE ORCAS – From Within Theodore

THE OWLS & THE ORCAS – From Within Theodore

by Bart Verlent

Wannes Van Mol, Lode Fraussen en Bas Mertens leerden elkaar kennen op het Antwerpse Kunsthumaniora waar ze twee jaar geleden samen de band The Owls & The Orcas opstarten. Alle drie de muzikanten hebben een verschillende muzieksmaak. Drummer Bas heeft een passie voor soul en funk, gitarist Lode is dan weer zot van klassieke rock en zanger/bassist Wannes luistert meer naar jazz. De mix van deze invloeden zorgt voor catchy, melodieuze en verhalende songs.

© The Owls & The Orcas

From Within Theodore is de debuutsingle van dit jonge trio en kwam tot stand met de hulp van Tim Leyman en Hannes Cuyvers van Ramkot.

Het is een hele straffe song die weids aanvoelt, ook al werd er geen gebruik gemaakt van veel laagjes. Van Mol heeft een pakkende en intense stem die zowel in de hoogte al in de laagte veel indruk maakt.

The Owls & The Orcas leveren met deze single een heel straf visitekaartje af. Als al hun nummers een even hoog niveau halen als deze From Within Theodore dan mogen we nog veel verwachten van deze talentvolle kerels.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More