Home Singles THE MUTTONS – What Is Your Name?

THE MUTTONS – What Is Your Name?

by Nel Mertens

We maakten ergens in de loop van 2020 kennis met de jonge Gentse rockband The Muttons. Piepjong, behoorlijk onervaren en muzikaal toen nog vrij wankel door onzekerheid in hun muzikale schoenen. Ondertussen vulden ze een rugzak met ervaring, repetities, expertise en goeie raadgevers en zijn ze toe aan de release van hun single. En die klinkt best vet!

Binnen het JonGeduld-project van muziekcentrum Kinky Star werden The Muttons gecoacht door De Meltheads. Hun gemeenschappelijke liefde is Nirvana en dat hoor je ook in het geluid waarbinnen hun tracks zich bewegen. Ook deze eerste release What Is Your Name? is doordrongen van dat nineties rocksfeertje.

Grungy garagerock met een punky attitude gebracht. Hun ambitie? Spelen. Waar? Werchter. Neenee, Ward, Michiel, Merlijn en Wout kijken vooral uit naar heel veel live-optredens in kleine cafeetjes in Gent. En daar kijken wij dan weer naar uit, want aan deze eerste single te horen, leidt dit tot te kleine, volgepropte dansvloertjes, waar aan het eind van het optreden de vloer, incl. publiek, kleeft van gemorste pintjes en zweet. Ken je ze? Die vuile, plakkerige avonden die meestal uitlopen tot de zon opkomt, waarna je ‘s ochtends het vuil van je afdoucht en tegelijk ook de heerlijke vrijheid die je daar in dat volgepropte cafeetje voelde.
Snelle gitaarriffkes, trillende bas, een losgeslagen drum en een kreun in die grungy stem die de urgentie in de woorden legt. Dát soort muziek maken ze, die Muttons! Fijne startende band!

(Her)lees hier ons kennismakingsgesprek in een Luminous Fresh-editie met The Muttons.

Facebook Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More