Home Singles LO-LEE-TA – Inflable Animals (FONS Records)

LO-LEE-TA – Inflable Animals (FONS Records)

by Bart Verlent

Het Limburgse trip-hop gezelschap Lo-Lee-Ta heeft de lockdown-periode goed gebruikt. Ze hebben de tijd creatief ingevuld met het schrijven en maken van hun tweede ep In Artificial Light, die opgenomen werd in de Muziekodroom met producer Bert Vliegen. Voor de release van deze ep moeten we wachten tot voorjaar 2022 maar na het eerste voorproefje Black Screen krijgen we nu nog een smaakmaker.

© Lo-Lee-Ta

Inflatable Animals gaat over een slopende liefdesrelatie, een duik naar de bodem zonder voldoende zuurstof om terug te keren. Het nummer drijft op gedreven percussie, een warme baslijn en de gitaar en synths die het geheel subtiel aanvullen. Benji Jame’s donkere stem klinkt als een doorleefde Tricky en Marie-Laure Fazioli’s stem klinkt zo helder en helend als Elisabeth Frazer, waarmee ineens het bruggetje is gemaakt naar triphoppioniers Massive Attack.

Maar Lo-Lee-Ta is geen kopie van deze band uit Bristol. Nee deze Limburgers hebben een origineel geluid dat zweverig en tegelijkertijd ’trippy’ is. Met deze song zetten ze weer een hele sterke compositie neer waar we serieus van onder de indruk zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More