Home Singles THE MUTTONS – Eating You

THE MUTTONS – Eating You

by Nel Mertens

In de nieuwe videoclip van de tweede single die de Gentse band The Muttons uitbrengt, wordt een tafeltje voor twee gedekt in een idyllisch sfeertje. Fruit, een glaasje wijn, maagdelijk wit tafelgoed op een romantisch Vlaamse wei, waar ook The Muttons toevallig als band staat te spelen.

En zo start het nummer ook. Vrij lieflijk klinkende indierock weerklinkt bij het eten van een banaan en een perfect doormidden gesneden druif. Maar al gauw wordt het duidelijk dat zijn drang om haar rauw te verslinden groter is. De gitaren, maar ook vooral de vocals worden rauwer en de garagerocksfeer komt steeds meer en meer bovendrijven in een track die de grens tussen liefde en haat crunchy weet te verklanken.

Met slechts enkele maanden tussen is het opvallend wat een kwalitatieve sprong deze band maakte. Klaar voor de zomerpodia? Volgens ons wel!

(Her)lees hier onze review van hun debuutsingle What Is Your Name en ons kennismakingsgesprek in een Luminous Fresh-editie met The Muttons.

Facebook Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More