Home Singles MURI – Zweven (live videoclip)

MURI – Zweven (live videoclip)

by Björn Comhaire

Op 9 oktober 2022 stelde MURI haar debuutep Omgeef Me voor in de Gentse Minardshouwburg. Wij waren erbij die avond en lieten niet na ons enthousiasme over wat we toen te zien en te horen kregen met jullie te delen.

Nu doen ze nog beter want ze delen een eerste videoclip van de live video-opnames die ze die avond maakten. En omdat ze nogal trots zijn op hun strijkkwartet en gordijndanseres/acrobaat, krijgen we meteen een van de hoogtepunten van de avond te zien.

In het begin van Zweven snijdt een eenzame viool doorheen de rook terwijl Hazel zich langzaam de hoogte in hijst. Eens de rest van de band invalt en de stem van Muriel Boulanger weerklinkt, bouwt het nummer verder op naar een mooi uitgebalanceerde climax waarin de meerstemmigheid met Eline Flintrop in de clip, meer dan als je in de zaal luisterde, tot zijn recht komt. De geluidskwaliteit van de opname is trouwens onberispelijk, net zoals de uitvoering door de band.

Zweven gaat over de liefde, over je volledig verliezen in de ander. Een nummer voor romantische zielen al kan het natuurlijk ook gaan over de alles opslorpende liefde voor je kind; de tekst is poëtisch genoeg om meerdere interpretaties toe te laten. En dat geldt eigenlijk voor alle nummers van MURI. Het drietal brengt muzikale poëzie die dicht op je huid zit en je met een warm gevoel achterlaat. Een beetje zoals deze videoclip dus.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More