Home Singles THE MUDGANG – What’s That Noize (Wagonmaniac)

THE MUDGANG – What’s That Noize (Wagonmaniac)

by Nel Mertens

“What’s that scream in my head?” Het is wellicht het geluid van The Mudgang dat er blijft echoën, na het beluisteren van hun nieuwste single What’s That Noize.

Zelf zijn ze niet nieuw en ook niet zomaar één van die garagerockbands. Ze zijn 38, ervaren en doorleven de muziek die ze maken. Hun start kenden ze in 1883, als één van de eerste Gentse bands geïnspireerd door het geluid van o.a. The Gun Club, The Cramps, Stray Cats, Dream Syndicate en Iggy Pop. De band is nu terug in originele bezetting, zoals ze die in 1988 nog kenden: drummer Paul Brusseel, frontzanger/gitarist Luc VandenBerghe, gitarist Steven Janssens en bassist Jo De Bondt. Hun terugkeer doen ze springlevend met alles erop en eraan: nieuwe nummers, een nieuw album en live-optredens!

What’s That Noize is – na I Hear You en Lack Of Love, de derde single die ze laten horen van hun aankomende album Goofalicious. Deze track schreven ze samen met Jan De Palmeneire, leadzanger van de obscure Antwerpse garagerockband The Voners uit de jaren 80.

Toen Luc Van den Berghe het oorspronkelijke nummer van Jan hoorde, dat toen nog It’s Gonna Be Allright heette, ging hij er op instrumentaal vlak mee aan de slag, samen met drummer Paul Brusseel. Een electrodanssfeertje, met ritmegitaar, drums en bas die rokerig aanvoelen en primitieve synths voor het eightiesgeluid. Wàt een combinatie leverde dit op. Aargh! Opgeruwde krautrock, die stoomt.

Op 27 november kan je deze nieuwe track live gaan ontdekken, want dan speelt The Mudgang in The Cross Over Music Pub in Gent (Evergem), gevolgd door nog een resem liveshows.

Het nieuwe album Goofalicious verschijnt in maart 2022 bij het label Wagonmaniac Music.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More