Home Singles THE MIETERS – Laat Mij Met Kerst Maar Alleen

THE MIETERS – Laat Mij Met Kerst Maar Alleen

by Nel Mertens

The Mieters brengen nederbeat met een ruig garagerockrandje. In het Nederlands uiteraard, met een flinke dosis humor. Ze laten weten dat 2020 – zoals voor de meeste artiesten – veel tijd en weinig geld bracht. Kersthit? Kerstshit!

Nochtans begon het jaar blits voor de nederbeatband The Mieters, met een volle zaal op Eurosonic. En daarna viel alles stil, dus namen ze de tijd om al hun jarenlange opgekropte kerstfrustraties los te laten met hun kerstsingle Laat Mij Met Kerst Maar Alleen. Dat nummer moet het vooral hebben van de ironische bijklank, hoewel het enthousiaste klokkenspel en de olijke kerstbel van Giel (tekst, zang, orgel) even bijzonder zijn als de trieste foto van Kai (drums en mix) op de cover. Michiel (gitaar, backings, artwork) zorgde hierbij voor de passende omgekeerde Jingle Bells-gitaarlijn en Peter (bas, backings) blijkt verantwoordelijk voor de B-videoclip waarin je alle eenzame kerstinitiatieven bijeengesprokkeld krijgt.

Deze kerstsingle van The Mieters lijkt ons ideaal om je bij thuiskomst op kerst om 23.30 uur, na je intieme kerstfeestje met je knuffelcontact, lazarus te drinken, Laat Mij Met Kerst Toch Alleen luidkeels mee te brullen om dan Bridget Jones-gewijs in tranen met tuiten uit te barsten, zodat je die middernachtmis net niet haalt.

Website / Bandcamp / Facebook / Streamingplatforms

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More