Home Singles HERSENCELLEN – Slaap Nu, Baal Later

HERSENCELLEN – Slaap Nu, Baal Later

by Nel Mertens

In Antwerpen vloeien regelmatig een stroom van bewustzijn, welsprekendheid en experimentele klanken samen in een muzikaal creatief bommetje dat onze Hersencellen gegarandeerd prikkelt. Ook met Slaap Nu, Baal Later, doen schrijver Gert Vanlerberghe, muzikant en producer Butsenzeller en gitarist Gert-Jan Luyckx als Hersencellen dat opnieuw. Zonder verpinken laten ze hun muzikale maan schijnen over het balen in de wereld.

Hersengekraak en -spinsels hoor je meteen terug in de soms ondefinieerbare sounds die vreemd doorheen de track klinken, alsof ze ook op zichzelf een podium zouden kunnen innemen. Instrumentaal een verscheurend werk van talentvolle meesters, waarin de gitaar traag energetische pulsen levert en het ritme even traag er in slaagt pit, onrust en verkommering toe te voegen. “Van rouwkost wordt niemand vrolijk.” Maar het zijn de woorden die Vanlerberghe somber dropt, die “geen tranen louter voor de vorm” zijn en alweer briljant klinken op dat sonische podium dat Butsenzeller en Luyckx daarrond bouwden.

“Fluister geheimen die ons beiden ontglijden. We leven strategisch, dat geeft niets. Ik verkommer in kwelkerkers onder je tong.”

Slaap Nu, Baal Later, maar consumeer vooral elk woord… “Als ik je niet tot zwijgen kus, wie wel?”

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More