Home Singles THE MARS MODEL – Sister Glory

THE MARS MODEL – Sister Glory

by Nel Mertens

Moeder en dochter Pankhurst waren ooit het symbool van ‘onvrouwelijkheid’, maar hebben er toe aangezet dat vrouwen meer zichzelf mochten zijn en daarvoor ook geapprecieerd werden vanuit het gelijkwaardigheidsprincipe. Hun strijd als suffragettes voor het stemrecht voor vrouwen zet(te) zich jarenlang verder in de emancipatiestrijd.

In de videoclip bij hun nieuwe single duikt Pankhurst, tussen andere historische beelden van de ongelijkheidsstrijd op. De knappe videoclip is van de hand van Jeroen Mylle, maar het is The Mars Model dat met zijn nieuwe single Sister Glory de ‘zusters’ bezingen die zich toen én nu inzetten voor de rechten van de vrouw. Het blijft een sterke, mooie gedachte, die de heren van The Mars Model ook muzikaal kracht bij zetten.

Hans Verbeke (zanger), Dominiek De Candt (gitaar en zang), Frederic Dufourmont (bas), Serge Nowak (drums en percussie) en Olivier Moulin (keys) verenigden zich ongeveer een jaar geleden vanuit Kortrijk en Rijsel om samen als The Mars Model door het muzikantenleven te gaan. En dat doen ze met een gebalde klank die zich ergens tussen metal en gothic situeert. Met hun eerste ep Francobelge leverden ze in april 2020 reeds vier goede nummers af, maar Sister Glory laat horen dat de band sindsdien alleen maar groeide. Consistent stevig, inhoudelijk sterk en knap qua instrumentale songopbouw, is dit er eentje die snel in ons hoofd kruipt en meegeneuried wordt.

Sister Glory verschijnt samen met het nieuwe (nog ongehoorde) nummer Frozen In Time, op 14 november op een  12” ep bij het Kortrijkse label FX7 Records.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More