Home Singles THE LOVE – Angel (Sound of Subterrania)

THE LOVE – Angel (Sound of Subterrania)

by Kris Van den Bossche

Je wil niet weten welke zoekresultaten verschijnen wanneer je de zoektermen “The Love” en “Angel” intypt in bv. Google of YouTube. Nee, The Love, de band die dit voorjaar plots verscheen als een paddenstoel op een herfstdag, speelt ‘hard to get’. En het is toch de bedoeling gevonden te worden?

Want er is een nieuwe single, Angel, de laatste uit de uitstekende debuutplaat Come On And Feel The Love die in juni verscheen. Angel komt met een Motown drumbeat, dito orgeltje en koortje en verder de ingrediënten van de eerdere singles van het album. Ongecompliceerde garagerock dus in de traditie van bijvoorbeeld MC5; de stem van Bob Belmans die schreeuwt en schuurt, en een melodie die vertrouwd, maar toch sprankelend fris klinkt.

De blazers verzinnen we er hier zelf bij. Na de brug klinkt het – op een knappe baslijn – van “Shut your mouth, save your prayer,” en wordt de garage-falsetstem bovengehaald. Werkelijk alle hoeken van de kamer laat die Angel ons zien.

We schrijven The Love alvast bij op ons eindejaarslijstje. Trefwoorden: beste Belgische gitaardebuut 2023. De Belofte van de maand mei op Radio Willy is dan ook een ontdekking.

Ook live is The Love dit jaar nog te zien :

13/12 – Cafée Cabron, Antwerpen
16/12 – Den Trap, Kortrijk

The Love | Label site | Facebook | Instagram

YouTube – The Love – Angel
Spotify – The Love – Angel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More