Home nieuws Starman Records brengt platenlabel Antler terug tot leven met re-release van Siglo XX

Starman Records brengt platenlabel Antler terug tot leven met re-release van Siglo XX

by Bart Verlent

In de jaren ’80 en ’90 was Antler Records een belangrijk label voor Belgische postpunk-, newwave-, new beat en EBM bands (The Neon Judgement, Siglo XX, Poesie Noir, Chow Chow, 2 Belgen, A Split Second, The Klinik,Nacht Und Nebel…). Het label werd in 1981 opgericht door Roland Beelen en Maurice Engelen. In 1989 werd het omgevormd tot Antler-Subway en verschoof de focus richting het dancewereldje. Vanaf 1999 ging het duo in zee met EMI Records. In 2005 werd het label opgedoekt omdat Beelen een zwaar ongeval kreeg en zich terugtrok uit de muziekwereld en Engelen zich meer ging focussen op zijn werk met Pragha Khan en Lords Of Acid.

© Siglo XX

Bij het verdwijnen van EMI Records en EMI Music kwamen de archieven bij Warner Music terecht. In 2022 verwierf Starman Records van Warner Music het recht om de naam Antler en Antler Subway opnieuw te gebruiken en het meer dan 40 jaar oude label nieuw leven in te blazen.

Twee compilaties (vinyl only) met de meeste zeldzame en lang verloren tracks uit de prille Antler-periode werden door Lieven De Ridder (Walhalla Records) samengesteld en door Pieter De Wagter geremasterd. De eerste hiervan draagt de naam Antler Records-Early Years Volume 1 en mogen we volgend jaar verwachten.

Op 20 oktober brengt Starman Records de Siglo XX-klassieker Dubbel Album uit 1984 opnieuw uit. Dit dubbelalbum was de laatste langspeler die de Limburgse postpunkband uitbracht bij Antler Records en bevat een plaat met studio opnames en een met live tracks. Het album is te koop via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More