Home Belgisch THE K. – The Future Is Bright (JauneOrange).

THE K. – The Future Is Bright (JauneOrange).

by Luminous Dash

We werden even terug geslingerd naar de jaren 80 naar onze eerste racegames op de Commodore 64 bij het beluisteren van de eerste seconden van The Future Is Bright, de nieuwe single van Gents-Luiks noiserocktrio The K. Na een moeizame start komt de vierkant geblokte bolide op volle snelheid om al in de eerste bocht te crashen tegen een reclamepaneel en slippend en spinnend tot stilstand te komen. Het sein voor The K. om muzikaal uit de startblokken te schieten maar ook hier volgt een (valse) valse start. Geen safety car, de drumstokken tellen onmiddellijk opnieuw af.

(c) : JauneOrange/The K.

De doorstart is verschroeiend. Een rammende gitaar, een beukende drum, een grommende bas en schreeuwerige lyrics zorgen voor een rotvaart. De toekomst is rooskleurig en The K. wil er zo snel mogelijk naartoe. Rechttoe rechtaan, het gaspedaal wordt bijna door de bodem getrapt. Een korte pitstop koelt de verhitte motor even af terwijl een echoënde mantra op nerveus getik aangeeft dat de rust van korte duur zal zijn. De aansluitende wall of sound met scheurende gitaar is geen verrassing maar komt wel heerlijk binnen. De positieve boodschap valt vervolgens opnieuw in zijn plooi en sluit af met een nagalmend powerakkoord.

De sound is schatplichtig aan de gitaarrock van de jaren 90 maar dat is geen minpunt, integendeel. De single geldt als voorbode van het nieuwe album dat in april op het Luikse label JauneOrange verschijnt en Amputate Corporate Art zal heten. Een voorstelling in Vlaanderen staat nog niet op het programma, bij deze een warme oproep.

Jeroen De Weder

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More