Home Belgisch RHEINZAND – Porque (Music For Dreams)

RHEINZAND – Porque (Music For Dreams)

by Pieter Walcarius

Een bandnaam kiezen kan voor sommigen de hel zijn maar voor de creatieve masterminds van Rheinzand was ze al snel geklonken. Fan zijn van Rheingold en een zak fijn zand zien staan, meer hadden ze niet nodig. Mo Disko, Reinhard Vanbergen en Charlotte Caluwaerts vormen, voor de mensen die het nog niet wisten Rheinzand. Ze staan samen garant voor fijne psychedelische, zwoele disco funk. Wat ze opnieuw bewijzen met hun nieuwe single Porque.

Porque staat op hun debuutplaat Rheinzand en is een nummer met internationale allures. Het opent met een elektronische sound die al snel vervoegd wordt door zwoele Spaanse vocals van Charlotte. De track heeft een mooie, evenwichtige opbouw en gaat over in gebalanceerde strijkarrangementen die het nummer nog meer exotische power geven. We krijgen zowaar een Bajofondo Tango Club gevoel en dat zorgt bij ons voor een brede glimlach. Het is een nummer dat muzikaal en vocaal flirt met sensualiteit. Hoewel de passage van Leonard Cohen hier ook misschien voor iets tussenzit? Wie weet, wij smaken het zeker en vast.

Porque gaat over ‘je ziet me niet meer staan, waarom? Ik ben hier’. Laat Jeanette Dimech een groot voorbeeld zijn voor Charlotte, die instaat voor de lyrics. Dat ze daarbij geflankeerd wordt door twee ervaren rotten in het vak is duidelijk muzikaal te horen.

De single wordt ook vergezeld van een remix door de Scorpio Twins aka Bruno Coussée en Stephane Misseghers. Porque werd hier in een lekker italodisco house jasje gestoken en zal hopelijk snel de dansvloer veroveren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More