Home Singles THE HILLS MOVER FT. EAMON MCGRATH – Rovijn

THE HILLS MOVER FT. EAMON MCGRATH – Rovijn

by Bart Verlent

Grégoire Fray kennen we als frontman van het Brusselse postrock/industrial collectief THOT, als The Hills Mover laat hij een meer fragiele kant van zichzelf horen. Samen met zijn Canadese friend Eamon McGrath schreef en nam hij vier songs op in de herfst van 2022. Vorige maand verschenen die op de ep Roaming. Deze maand trekt het duo door Europa om deze knappe ep voor te stellen.

© The Hills Mover

Met de single Rovijn krijgen we een mooi beeld van wat de twee singer-songwriters op de ep hebben gezet. Begeleid door twee akoestische gitaren, die af en toe wordt aangevuld met piano en soundscapes, zingen ze beiden. Zowel Grégoire als Eamon nemen afwisselend de leadvocals voor hun rekening terwijl ze in het refrein elkaar aanvullen.

Het is knap om de twee muzikanten hier iets volledig anders te horen doen dan we van hen gewend zijn. McGrath klinkt solo veel steviger terwijl Fray met THOT ook veel heftiger klinkt. Rovijn is een pracht van een nummer dat bewijst dat deze twee toppers zeker ook indruk maken als ze buiten hun comfortzone treden.

Facebook Instragram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More