Home ReviewsAlbum Reviews WALFANG – LØV (Eigen Beheer)

WALFANG – LØV (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Walfang is geen onbekende, bijna 10 jaar lang ging deze Waaslandse stonerband door het leven onder de naam Monkey Juice. Toen de band werd opgericht, was de groepsnaam een formaliteit maar door de jaren heen zijn ze de naam ontgroeid en voelden ze dat het tijd was voor een nieuw, volwassener en doordachter hoofdstuk. Om dit hoofdstuk goed te openen trok de band vorig jaar de Much Luv studio in met producer Tim De Gieter (Brutus, Onmens, Barst,..) om daar hun debuutalbum in te blikken.

© Walfang

Walfang houdt niet van labels kleven maar op de acht nummers van deze plaat horen we een smeltkroes van grunge, stoner, postrock, sludge, noise, shoegaze en math. Met één grote link doorheen alle nummers, de verwoestende stem van gitarist/zanger Odiel Oosterlinck. Wat heeft deze mens een intens en verbluffend schreeuw vermogen! Toch kan hij ook, zonder enige moeite, zalvend zingen.

De flexibele stem van Oosterlinck past dan ook perfect bij de stevige songs van deze afwisselende plaat. Iets meer dan een half uur gaat de band tekeer met bakken vol intensiteit en passie. Deze Waaslandse band is met de jaren serieus gegroeid. Er zit meer afwisseling in hun geluid en die variatie is vandaag hun grootste troef.

LØV is een ijzersterke schijf waarmee de heren van Walfang serieus mogen uitpakken. Op 10 september stellen ze hun debuut voor in De Casino in Sint-Niklaas. Het wordt een stevig avondje met ook optredens van de Mechelse stoner formatie Psychonaut en de Kortrijkse rockers van Whorses. Tickets voor de releaseshow zijn verkrijgbaar via deze link.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More