Home Singles THE HAUNTED YOUTH – Broken

THE HAUNTED YOUTH – Broken

by Ann Cnockaert

The Haunted Youth, de Limburgse band rond Joachim Liebens, heeft nog maar een handvol singles uitgebracht maar kan wel al rekenen op heel wat fans. Ze waren één van de winnaars van de Nieuwe Lichting 2021 en kregen zowel nationaal als internationaal lofbetuigingen voor hun single Teen Rebel. Nu scoren ze opnieuw met hun nieuwste single Broken.

The Haunted Youth combineert donkere shoegaze (DIIV, Slowdive) met verlichtende psychpop (MGMT, Tame Impala) en weet zo een internationale sound te produceren. 

Over Broken vertelt Liebens: “Het nummer gaat over je verloren of hulpeloos voelen na verraden te zijn in een vriendschap of relatie waarvan je dacht dat die voor altijd zou duren”.

Ondanks de ietwat donkere tekst is het een uptempo nummer, waarbij de dromerige sound van The Haunted Youth het nummer kleurt. Als er iets is waar dit vijftal meester in is, is het wel hun twijfels en angsten vertalen in resonerende melodieën en betoverende indiepopliedjes.

Broken is het middelpunt van het langverwachte debuutalbum dat in november uitkomt, en zal tevens een fysieke release krijgen als 12″ single met 3 alternatieve versies (Extended / Tape / Bedroom).

The Haunted Youth speelt op vrijdag 15 juli in Le Labo op Dour en in augustus vinden we hen terug op Pukkelpop. Op dinsdag 15 november spelen ze in de Brusselse Ancienne Belgique. De volledige concertagenda kan je hier vinden.

Facebook – InstagramTwitter 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More