Home Singles THE GOLDEN GLOWS – Sunrise (Excelsior/V2 Records)

THE GOLDEN GLOWS – Sunrise (Excelsior/V2 Records)

by Bart Verlent

Bram Van Moorhem, Nel Ponsaers en Katleen Scheir brengen onder de naam The Golden Glows al meer dan 15 jaar obscure nummers tot leven die ze in een eigen jasje steken. Zo brachten ze americana op A Songbook from the 20’s, vervolgens folkmelodieën op A Folksongbook, een hommage aan musicoloog Alan Lomax op Prison Songs en werkte het trio mee aan The Anthology of American Folkmusic van Harry Smith. Na deze muzikale avonturen en samenwerkingen, keert de band nu terug naar de basis als trio met de pure akoestische plaat Sunrise waarop enkel eigen composities staan.

© The Golden Glows

Het album verschijnt pas op 24 november maar de gelijknamige single krijgen we nu al.

Het is een prachtig, intiem nummer dat gedragen wordt door één gitaar en hun drie stemmen. Het is een vrolijke ode aan de zon, vermengd met een vleugje Egyptische mystiek, in een stralend warme harmonie. Het trio werkte in het verleden samen met verschillende muzikanten, maar ze klinken het puurst met z’n drieën.

The Golden Glows stellen hun nieuwe album voor op:

16/01/24 – De Roma, Antwerpen
21/01/24 – Ancienne Belgique, Brussel
24/01/24 – Ha Concerts, Gent

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More