Home nieuws Gratis Brussels STOEMP! concertreeks is terug

Gratis Brussels STOEMP! concertreeks is terug

by Björn Comhaire

Niemand kent de Brusselse scene beter dan Brusseleirs zelf, dus krijgen zij de sleutels tot de Stoemp! keuken.

VI.BE lanceerde begin dit jaar opnieuw een oproep voor Make Your Own Stoemp!, het traject waarmee de organisatie de komende jaren jonge Brusselaars groeikansen en erkenning wil geven. Daaruit kwamen drie trotse en ondernemende Brusseleirs naar voren. Ze kregen carte blanche voor hun eigen Stoemp! avond én zetten die als team met begeleiding helemaal zelf op poten.

Bruce (a.k.a. Ravi Bongo), Ange-Vanessa & Ewout (a.k.a. Gaminconnu) © Lucinde Wahlen

Bruce Tanghe, aka Ravi Bongo, brengt op zaterdag 7 oktober de hartslag van Afrika tot leven in BARBRA. Hij programmeert er de amapiano, afrohouse, gqom en kuduro van Stiques en dj’s Bona Léa, Blacksapho en Brownsugvr.

Op 14 oktober is het de beurt aan Ewout Janssens, aka Gaminconnu, om de nieuwe hotspot House of Growfunding om te toveren tot een paradijs voor de liefhebbers van live electro. Hij nodigt hiervoor Sleam Tomo en SAWT uit.

Ange-Vanesse Nsanzineza maakt van Wapenstilstand dan weer het ideale moment om aandacht te schenken aan zij die hun leven gaven voor een land dat niet van hen was. De line-up, met MAHINA, Imane Guemssy & Tiganwa én dj Femifè belooft alvast een inspirerende avond voor alle leeftijden. Afspraak in Muntpunt Café op 11 november.

Verder gaat Stoemp! straffe samenwerkingen aan met Brusselse organisaties en collectieven. Openen doen we op 28 september met een heuse Stoemp! Stage op Brussel Brost in Paleis 12. Samen met Youth L’AB, het jongerenlab van AB, presenteren ze een line-up voor en door Brusselse jongeren. Van Sound Track laureaat Shaka Shams en finalist ONHA over lokale helden Ide Snake, Aszul, Jade & Naïa en COI tot dj-talent A SLAY. De Silent Stoemp! radio als afsluiter garandeert een knalfeest voor Brusselse studenten.

Op 4 oktober cureert de Brusselse webradio Microwave een programma met het strafste nieuwe jazztalent. Make way voor echofarmer, het duo Bruno de Smet en Moene Peeters en Mess Mellie. Plaats van afspraak is het prachtige Café Flora in Sint-Gillis! Het piepjonge multidisciplinaire collectief Freshman.BXL organiseert op 22 november nog weer een avond vol kraakvers talent in de Beursschouwburg. Op het podium kan je jonge hiphoppers Billy 2v, Kane Ws, Benz Pharaoh en n30 aan het werk zien. Op 5 oktober geeft Stoemp! mee het startschot voor Tournée Lokal, een vers caféconcertencircuit voor lokaal muzikaal talent in Jette. In de iconische kroeg Excelsior staan The Blueseleirs op het podium.

Verder vult Stoemp! zelf de affiche aan. Zanger, songwriter en multi-instrumentalist Kristiaan Deruytter zet op 12 oktober KFK Hope op stelten als Kristo. Het Goudblommeke In Papier ontvangt op 19 oktober Peixe e Limão, een traditioneel akoestisch trio dat je meeneemt naar verre zonnige landen.

Indierock/postpunkband Oskyl J. veroverde dan weer een plekje in de gezellige Merlo op 26 oktober. Op 3 november verzamelt Stoemp! een double bill in Brussels Beer Project Dansaert. Mojo & The Kitchen Brothers én het Limburgse trio STEVE: kraakvers rockend talent in aantocht! Daarna is het de beurt aan Brussels hiphop en r&b toptalent Nanakill en de donkere grunge van Bart Kobain. Ze nemen op 7 november het RITCS Café over. Op 14 november ontdek je de heerlijke rammelrockband Stoop Kid van Diestenaar Jens Rubens. En ook afsluiten doen ze in schoonheid, want op 24 november is Stoemp! voor het eerst te gast in platenzaak/koffiebar voor music lovers BXL Central. In het iconische gebouw van toplabel PIAS serveren we een stevige double bill met Peuk en RONKER.

Nog even alles op een rijtje:

28/09 – Stoemp! stage ft. Youth L’AB @ Brussel Brost: Shaka Shams, ONHA, A SLAY, Aszul, Ide Snake, Jade & Naïa, COI @ Paleis 12
04/10 – Curated by Microwave: echofarmer (solo), Bruno x Moene, Mess Mellie @ Café Flora
05/10 – The Blueseleirs @ Excelsior (i.s.m. Tournée Lokal)
07/10 – Ravi Bongo makes Stoemp!: Bona Léa, Blacksapho, Stiques, Brownsugvr, Ravi Bongo @ BARBRA
12/10 – Kristo @ KFK Hope
14/10 – Gaminconnu makes Stoemp!: Sleam Tomo + SAWT @ House of Growfunding
19/10 – Peixe e Limão @ Het Goudblommeke In Papier
26/10 – Oskyl J. @ Merlo
03/11 – Mojo & The Kitchen Brothers + STEVE @ Brussels Beer Project Dansaert
07/11 – Bart Kobain + Nanakill @ RITCS Café
11/11 – Ange-Vanessa makes Stoemp!: MAHINA, Imane Guemssy & Tiganwa, Femifè @ Muntpunt Café
14/11 – Stoop Kid @ Archipel
22/11 – Curated by Freshman.BXL: Billy 2v, Kane Ws, Benz Pharaoh, n30 @ Beursschouwburg
24/11 – Peuk + RONKER @ BXL Central (Chez PIAS)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More