Home Singles STOOP KID – Careful There, Annie Oakley (UhmYeahSure Records)

STOOP KID – Careful There, Annie Oakley (UhmYeahSure Records)

by Bart Verlent

Stoop Kid is de band rond Jens Rubens, die ook gitaar speelt bij Ero Guro, Prince Beastly en Coma Commander. Rubens schrijft alle muziek en teksten voor Stoop Kid, neemt alles thuis op en ook nog eens de mix. Live wordt hij bijgestaan door een vierkoppige band. Na twee ep’s, die verschenen zijn op Gazer Tapes, is de tijd rijp voor een album. De langspeler Camp Careful verschijnt op 15 januari op het UhmYeahSure label. Dit is trouwens de eerste release op dit nieuwe label dat Jens opstartte met Laurens Vlaeyen.

(c) Stoop Kid

Careful There, Annie Oakley is de eerste voorbode van het nieuwe album en gaat over de dagen die ervoor zorgen dat de slechte dagen wel oké lijken. Wanneer “selfhelp tricks” als een gezond ontbijt of een frisse wandeling niet volstaan en je dus maar gewoon in je bed duikt en wacht tot de zon weer opkomt. Dat is allemaal oké, morgen is een andere dag. Met vrolijke janglerock/pop lacht Rubens de slechte dagen weg.

We worden instant vrolijk van deze catchy song, de band noemt het zelf vals-vrolijk maar die vrolijkheid blijft toch wel hangen. Jens zingt het nummer met een “don’t worry, be happy” gevoel en dat is heel aanstekelijk. De speelse arrangementen passen dan ook perfect bij de vals-vrolijke tekst. Het valt ons op dat we niet genoeg krijgen van dit zalig nummer, na een half uur op repeat staan zijn we het nog niet beu, het is allemaal oké.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More