Home Singles THE DRUMS – Plastic Envelope/Protect Him Always (Anti- Records)

THE DRUMS – Plastic Envelope/Protect Him Always (Anti- Records)

by Bart Verlent

Na vier jaar stilte kondigde Jonathan Pierce vorige maand het nieuwe album van The Drums aan met de single I Want It All. Pierce maakt ondertussen al 15 jaar dromerige jangle pop waarvan de single Let’s Go Surfing uit 2009 het enige hoogtepunt is. In de tussentijd maakte Pierce met zijn The Drums (begonnen als band en nu uitgegroeid als soloproject) vijf albums vol songs die serieus lijken op die ene hit.

© The Drums

Nu zijn er ineens twee singles die mooi in elkaar overlopen. Eigenlijk is Protect Him Always gewoon een outro van Plastic Envelope. De twee nummers kwamen tot stand na wat introspectie van Pierce met als resultaat dat hij elke versie van zijn jongere zelf koestert en accepteert. Muzikaal is het weer hetzelfde verhaal, sprankelende gitaren, uptempo drums en Jonathan die wat weemoedig zingt.

Het klinkt allemaal niet slecht natuurlijk, maar we hebben dit ondertussen al wat te vaak gehoord. In Protect Him Always herhaalt Pierce de strofe van Plastic Envelope het hele nummer door op orkestrale arrangementen. Niet echt een meerwaarde dus maar “het is eens iets anders” zeker?

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More