Home Singles THE DRUMS – Isolette (Anti- Records/Epitaph)

THE DRUMS – Isolette (Anti- Records/Epitaph)

by Bart Verlent

Op 13 oktober mogen we het zesde album Jonny verwachten van The Drums, ondertussen het soloproject van Jonathan Pierce want de andere originele bandleden hielden het een aantal jaar geleden voor bekeken. Op de nieuwe zal Pierce uitpakken met maar liefst 16 nieuwe nummers. Keuze genoeg dus om nu en dan een singletje uit te releasen, zo is Isolette al de vijfde single.

© The Drums

Tijdens de pandemie volgde Jonathan allerlei cursussen psychologie. In de les kinderpsychologie leerde hij dat het voor een moeder van het grootste belang is om huidcontact met maken met haar baby. Omdat hijzelf te vroeg geboren werd, bracht hij de eerste maanden van zijn leven door in een couveuse waar niemand hem kon aanraken. Volgens hem verklaart dat het gebrek aan een fundamentele hechting met zijn moeder. Ze maakte zich emotioneel los van hem en daarom voelt het voor Pierce alsof hij de “isolette” nooit echt verlaten heeft.

Geen makkelijk onderwerp en toch levert de man weer een typische, uptempo The Drums compositie af. Jonathan zingt alsof het trauma niet voor littekens heeft voor gezorgd, terwijl uit de tekst het tegenovergestelde blijkt.

Opnieuw krijgen we het gevoel dat Pierce in herhaling valt met zijn Let’s Go Surfing vibe die we keer op keer horen in zijn nummers. Het zou fijn moest hij zich wat openstellen voor andere invloeden, het zou de nummers zeker ten goede komen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More