Home Singles THE DAY – Nemesis (Sinnbus)

THE DAY – Nemesis (Sinnbus)

by Nel Mertens

Het shoegaze-/ dreampopduo The Day is een samenwerking tussen Laura Loeters uit Antwerpen en de uit Hamburg afkomstige Gregor Sonnenberg. Samen blijven ze op zoek gaan naar nieuwe, eigen versies van teruggetrokken, melancholische popmuziek waarin ze de verschillende tinten van eenzaamheid onderzoeken.

Ook live is de band erg actief met onlangs een tour door Duitsland en als support voor Kae Tempest, Oscar and the Wolf, Turnover, Isbells, Girl Scout…

Na twee ep’s en hun debuutalbum Midnight Parade (2019), heeft het Belgisch-Duitse duo een tweede klaar, dat binnenkort verschijnt. Op The Kids Are Alright gebruikten ze duidelijkere maar ook donkerdere en meer serene taal, laten ze weten. Hoewel er toch ook een stukje ‘warm verzet’ klinkt… “Er moet zoveel gebeuren. Er moet zoveel veranderen voor deze wereld. En dan stuiten we altijd op grenzen en glazen plafonds. We moeten veel meer luisteren naar de jeugd, naar de nieuwe generatie!”, zegt Loeters. En Sonnenberg voegt eraan toe: “Al degenen die verontwaardigd zijn, hebben gelijk. Wij staan ​​aan hun kant. Alles wat een tegenbeweging is, is goed.”

Nog heel even geduld voor dat album over de kinderen, onze toekomst dus, maar we krijgen er alvast Nemesis uit te horen.

“Verwijzend naar de Griekse mythologie gaat Nemesis over gevoelens van machteloosheid, de strijd tegen onrecht en het gevaar om overmoedig te worden in een tijd waarin we leven met voortdurende bedreigingen en angsten waar we geen controle over lijken te hebben. Toch blijven we zoeken naar balans en betekenis en dat weinige fonkelend licht in de duisternis”, legt Loeters uit over de nieuwe track.

Een optimistisch shoegazeritme geeft de track het gewenste vleugje melancholie mee en de betoverende indiezang van Loeters zorgt voor het dromerige aspect in Nemesis. Hoewel ze bezorgdheden bezingen, klinkt dit toch vrij hemels onbezorgd!

The Day klinkt intiem, zonder opdringerig te zijn. Met innerlijke kalmte en een ingetoomd enthousiasme voor het leven. En dat zijn allemaal zeer mooie eigenschappen om in het (muzikale) leven te staan!

Nemesis is digitaal verschenen en vind je binnenkort terug op het tweede The Day-album The Kids Are Alright, dat op 10 mei verschijnt bij het Duitse label Sinnbus en je reeds kan voorbestellen.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More