Home Concerttip Rooty Tooth lost eerste videoclip en nieuwe speeldata

Rooty Tooth lost eerste videoclip en nieuwe speeldata

by Hannelore Dieleman

Rooty Tooth, blues en roots met de tanden bloot. Zo omschrijft de band zichzelf op facebook. Deze Gentse formatie rond frontman Ramblin’ Sam laveert tussen blues, bluegrass en outlaw country en zet zijn tanden in obscure country- en bluesnummers, maar ook ander werk met wortels in de Amerikaanse traditie, en blendt dit met eigen songs. Tijdens de zomermaanden staan er enkele live optredens op de agenda, waarbij ze onder andere het Muddy Roots Europe Festival mogen openen en tijdens de Gentse Feesten paraat zijn als één van de sfeermakers in het Baudelopark.

Tevens verscheen onlangs hun allereerste videoclip van een nummer genaamd Drinkin’ Dark Whiskey, een song die Chris Stapleton & Mike Henderson (bekend van The Steeldrivers – Mike Henderson overleed in 2003 – dus in die zin ook nog een mooi eerbetoon) schreven voor Gary Allan (een Amerikaanse countryzanger) in 2003.

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More