Home Singles The Covid Collabs bijna finaal

The Covid Collabs bijna finaal

by Nel Mertens

Toch nog even geduld voor die finale track van The Covid Collabs single met een ‘secret special guest’. Maar in afwachting daarvan doet Butsenzeller er nog twee bovenop.

© Bert Lezy

Met Paola Pica op het Hammond-orgel en Griet Van Nieuwenborgh achter de Juno synths, zorgt Butsenzeller deze keer dus samen met The Organic Organisation Of Groovaholics voor de nodige ritmes. Groovy en ritmisch dus, klinkt hun samenwerking in de track Heug & Meug. Een vleugje Hammond zorgt altijd voor een funky sfeertje, dat hier met retrosynths en uitbundig percussiewerk opgeleukt wordt tot een psychedelische kleurplaat van sounds.

Het avondklokje heeft zijn sporen nagelaten in Antwerpen en drukt ook door op The Covid Collabs. Zoals Het Avondklokje Thuis Tikt, tikt voor Butsenzeller in samenwerking met Deadman Orchestra (Youri Van Uffelen) aanvankelijk rustig, maar zwelt aan tot een grimmig dwingende dreun in het dagelijkse bestaan van de nachtraven. Met contrasterende ups en downs in muzikale moodswings, van lieflijk zacht tot noisy geduw en getrek… Gehoorzaam thuiskomen in donderende rebellie.

Het Covid Collabs album verschijnt binnenkort officieel digitaal, waarvan een selectie van 15 tracks ook op cassette verschijnen bij het label Gazer Tapes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More