Home Singles THE COO – Something’s Turned

THE COO – Something’s Turned

by Bart Verlent

In 2016 ontmoette de Brit Matt Arthur de Nederlandse Jara Holders toevallig tijdens een gedeeld concert in Amsterdam. Ze luisterden naar elkaars muziek en het leek alsof ze elkaar al jaren kenden. Het was dan ook haast evident dat ze samen muziek zouden maken en wat bleek: vanaf de eerste noot hing er magie in de lucht. Alzo werd The Coo geboren en vanaf dan brengen ze warme, melancholische liefdesliedjes die doen denken aan folk en pop uit de sixties en seventies.

© The Coo

Something’s Turned is de eerste nieuwe single na de debuutep Amsterdam Moon uit 2020. Het is een liedje over dat moment in een relatie waarop je je realiseert dat je gevoelens zijn veranderd en weggeëbd, en je niet meer zeker weet of je het hoogtepunt van weleer ooit nog zal bereiken.

Het nummer wordt gedragen door de mooie samenzang van Matt en Jara. Het is een heel pure en ingetogen folksong die wordt gekenmerkt door de sombere arrangementen. De magie tussen de twee muzikanten is er duidelijk wél nog. Wie referenties wil kan het duo vergelijken met Angus & Julia Stone of Carol King & James Taylor, toch klinken de twee vooral als zichzelf en dat is op zich al prachtig.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More