Home Singles THE CHILDREN’S HOUR – Bright Lights

THE CHILDREN’S HOUR – Bright Lights

by Ann Cnockaert

Na meer dan 20 jaar stilte is The Children’s Hour er terug met een langverwacht nieuw album, en als voorproefje daarvan is Bright Lights nu uitgebracht als eerste single.

Het verhaal van The Children’s Hour begint met een bescheiden ep’tje dat lokaal wat succes boekte, maar het was de aandacht van de legendarische Britse dj John Peel, die alles veranderde. Zijn keuze om een van hun nummers te draaien op zijn invloedrijke BBC Radio One show betekende een keerpunt voor de band.

Een sprong voorwaarts bracht hen in 2003 naar de release van hun debuutalbum SOS JFK. Opmerkelijk genoeg werden ze rond die tijd uitgenodigd om op tournee te gaan als het openingsact voor Zwan, de supergroep waarin David Pajo op gitaar speelde. Dit opende deuren naar enorme zalen waar hun kenmerkende, spaarzame gitaarlijnen en zachte melodieën een ritmesectie nodig hadden. David Pajo stapte moeiteloos over naar de drums, zijn vaardigheden als multi-instrumentalist ten volle benuttend, waarbij hij beide groepen elke avond diende. De chemie tussen de leden was onmiddellijk voelbaar, en na deze tour was het duidelijk dat er meer moest gebeuren.

Eenmaal terug haastte de band zich, in een opwelling van creatieve energie, naar Kentucky om die magische samenwerking vast te leggen in het album Going Home.

Na meer dan 20 jaar wachten, krijgen we nu eindelijk de kans om het langverwachte album te beluisteren en te genieten van het unieke geluid dat voortkomt uit de chemie tussen Josephine Foster, Andy Bar en David Pajo.

Terwijl we uitkijken naar de release van Going Home tegen het einde van februari, biedt Bright Lights alvast een voorproefje om van te genieten.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More