Home ReviewsAlbum Reviews ABSTRACT INC – Goodbye Big Idea (ZenneZ Records)

ABSTRACT INC – Goodbye Big Idea (ZenneZ Records)

by Björn Comhaire

Belgisch gitarist Machiel Heremans werd er vorig jaar 30, een van die arbitraire mijlpalen in een mensenleven die al eens aanleiding durven geven tot grootse plannen en ideeën. Een eerste album met je ‘nieuwe’ band (opgericht in 2018) uitbrengen bijvoorbeeld. Als je die plaat dan ook nog eens Goodbye Big Idea noemt, dan is de cirkel toch een beetje rond.

Heremans verzamelde met Abstract Inc. een heerlijk sextet rond zich bestaande uit bevriende muzikanten die hij leerde kennen aan het conservatorium. Abel Jednak blaast leven in de altsax, Joos Vandueren doet hetzelfde met de tenorsax, Leonard Steigerwald betast de piano en de Rhodes, Otto Kint doet de snaren van de contrabas trillen en Daniel Jonkers bestiert de drums.

Het resultaat van al dat betasten en bestieren is een heerlijk opgetogen en melodieus jazz album dat bruist van de positieve energie. De nummers variëren van ingetogen soundscapes (Schakelaar), over zweverige gitaarpracht (Martial Lawn) naar hyperkinetisch Telewerk.

Luistermuziek die een glimlach op ons gezicht tovert en tijdens Il Boscetto zelfs een zomers zonnestraaltje uit onze luidsprekers laat verschijnen. Om maar te zeggen dat we enthousiast zijn.

BANDCAMP / FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More