Home Singles HET ZESDE METAAL – Nog Maar Begonnen (Unday Records)

HET ZESDE METAAL – Nog Maar Begonnen (Unday Records)

by Kris Van den Bossche

Nog Maar Begonnen is een schaamteloos liefdeslied van Wannes Cappelle, dat begint met “Ik zie u geiren …” Om verschillende doodgewone redenen “… en da mag nog wel ne keer gezeid.” We zouden dat zelf eens meer moeten proberen, het zeggen. Het schijnt te werken voor alle betrokken partijen.

“Ik zocht u en gie zocht mie”, zo simpel kan het gaan in het leven. En als het eens niet simpel gaat en de dingen allemaal in nesten draaien, dan blijven we kalm: “We sukkelden der t’hoop in, dus we geraken der wel weer tegare uit.”

Het Zesde Metaal – foto Charlie De Keersmaecker

Tim Van Oosten (drums) en Robin Aerts (bas) stappen het nummer op gang, de gitaar van Filip Wauters riedelt op en neer, de piano (Tom Pintens) sluipt op kousenvoeten het tweede refrein binnen, bijna onopgemerkt, zacht maar hartverwarmend.

“Waar gaat dat eindigen met ons, we zijn nog maar begonnen” zo gaat het in het refrein. Tekst en melodie mikken recht op het hart en richten onze nekharen op. Er bleef namelijk een blaadje plakken op ons vel toen we werden ondergedompeld in de rivier Styx, en Het Zesde Metaal weet dat plekje steeds weer te vinden.

En weer riedelt de gitaarlijn op en neer, een beetje zoals het leven? Straffe derde single van Het Zesde Metaal, en we zijn nog maar begonnen (ja, we weten het). 19 januari komt Het Langste Jaar uit. Zet het in jouw agenda.

Het Zesde Metaal | Website | Facebook | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More