Home Singles THE CALICOS – Heartbreaker (Mayway Records)

THE CALICOS – Heartbreaker (Mayway Records)

by Bart Verlent

2020 had voor The Calicos een belangrijk jaar moeten worden want hun debuutalbum had dit jaar normaal gezien moeten verschijnen. Maar het zijn nu geen tijden om een album te promoten dus de band besloot om de release te verzetten naar de lente van 2021. Calicos bewees, na de winst van Humo’s Rock Rally, dat ze straffe singles kunnen schrijven en dat ze live een ijzersterke set kunnen neerzetten. We keken dus al een tijdje uit naar het album maar we zijn al blij met een nieuwe single.

(c) The Calicos

Met Heartbreaker verrassen The Calicos met een fris poppy geluid. Het nummer heeft nog wel de typische Calicos kwaliteitsstempel, de warme stem van Quinten Vermaelen en veelzijdige arrangementen, maar nu heeft de band ook wat strijkersarrangementen in deze song gebracht zodat het allemaal wat radiovriendelijker klinkt.

Van Vermaelen en co weten we al lang dat ze catchy nummers kunnen schrijven en dat is met deze Heartbreaker niet anders. Het is even wennen aan de strijkers in het nummer maar het blijft nog steeds The Calicos ten voeten uit. Deze single zal zeker niet van de radio te slaan zijn.

Je kan The Calicos aan het werk zien op:
18/10 – AB Brussel
23/10 – De Witte Merel Lint
07/11 – De Linde Haren
21/11 – De Wildeman Herent
04/12 – Kapel Herentals
17/12 – Trix Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More