Home Singles SAMOWAR – Splinter (LAB Music)

SAMOWAR – Splinter (LAB Music)

by Jan Van Coppenolle

Met haar elektronicaproject stond ze in de finale van de Rock Rally in 2014. Er kwam toen ook een titelloze ep die zeker niet in de vergetelheid mag raken. En dan werd het wat stil rond Samowar, tot nu.

Leen Diependaele heeft ondertussen niet stilgezeten met projecten in theater en in andermans bands (Reymer, Marcel Vanthilt, Pepieyaya). Maar nu is ze terug met Samowar en in 2021 komt (eindelijk) de debuutplaat Leeway uit.

Single Splinter doet er niet lang over om ons aan Robyn, Róisín Murphy of zelfs Emily Haines van Metric te doen denken. Dan komt er een psychedelische break en is het eigenlijk veel te snel gedaan. Goed afgeklokt op 3 minuten is Splinter ideaal voor de radio maar de dansbare richting die ze hiermee uitgaat, schreeuwt om de extended 12″ remixes. Met misschien meer van de goedgemikte mechanische klanken waar ze ons op – bijvoorbeeld – A Good Head For Heights mee kon verrassen. We kijken ernaar uit.

Samowar speelt op 23/10 in Trix

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More