Home Singles THE BLACK GASOLINES – The Entrepreneur

THE BLACK GASOLINES – The Entrepreneur

by Bart Verlent

The Black Gasolines zijn al een tijdje op zoek naar een eigen geluid en geven zichzelf het label “theatrical art rock band”. Op hun vorige album stond redelijke bombastische glamrock in de lijn van wat David Bowie en Queen in de jaren 70′ maakten. In de nieuwe songs wil het gezelschap uit Kortrijk een mysterieuze sfeer creëren en zich tekstueel verder ontplooien met vertellende songteksten, die evengoed uit een gedicht van een schrijver als T.S Eliot zouden kunnen komen.

© The Black Gasolines

Het viertal pakt altijd uit met een verhaal en dat is op de nieuwe single The Entrepreneur niet anders. Het nummer is geïnspireerd door invloedrijke vrouwelijke figuren uit de geschiedenis, zoals Vivian Miaer en Emmeline Pankhurst. De band vond het interessant om zich voor de storyline van het nummer te baseren op een “badass vrouw met ballen”.

In de intro gaat het er inderdaad mysterieus en subtiel aan toe maar in de strofes vliegen ze er weer stevig in. Zoals altijd hechten The Black Gasolines veel belang aan de arrangementen, zeker met de orkestraal bombastische vibe die er naar einde toe komt ingeslopen. Het doet ons wat denken aan de The Last Shadow Puppets en de laatste platen van Artic Monkeys, vooral het verhalende en theatrale heeft het viertal gemeen met deze klasbakken.

Aan alles merk je dat The Black Gasolines straffe muzikanten zijn die indrukwekkende songs kunnen schrijven. Maar een eigen smoel en geluid vinden we ook nu weer niet terug.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More