Home ReviewsAlbum Reviews SPOOK – The Brood (W.E.R.F. Records)

SPOOK – The Brood (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Neen, de bandnaam SPOOK is in eerste instantie niet ontstaan omdat het desbetreffende trio zo graag spooky muziek maakt. Toch is dat wel wat Filip Wauters, Simon Segers en Nicolas Rombouts doen. Dat was al zo op hun eerste album Spook maar dat is nog veel meer het geval op de nieuwe plaat The Brood (het broedsel).

Die donkere, een beetje dreigende sfeer is vooral het gevolg van de aanzwellende klanken van de pedalsteel in combinatie met een karrenvracht galm. C6 is daar een goed voorbeeld van of de eerste 30 seconden van single Hindsight. En ja, ook in de countrymuziek is de pedalsteel vaak ’the instrument of choice’ en je zou dus ook linken kunnen leggen met dat genre. Maar laten we daar toch vooral niet mee overdrijven.

SPOOK is natuurlijk, en gelukkig maar, veel meer dan spelen met één effectje en hopen dat de luisteraar dat een half uur lang “boeiend” blijft vinden. Met zo’n topcast zou het zonde zijn van de digitale bandruimte.

The Brood is dan ook vooral een erg spannende plaat waarin SPOOK op zoek gaat naar de bandbreedte van een bijzondere combinatie instrumenten, onderwijl trouw blijvend aan hun eigen typische geluid. Deze keer doen ze het wel een stuk ingetogener (behalve dan in Hindsight), zeker als je de nieuwe plaat naast de oude legt. En die kleine trap tegen de derrière missen we hier en daar wel een beetje.

Verder niets dan lof en eerbetuigingen aan een band die we heel graag nog eens live bezig willen zien. Waar en wanneer dat zal zijn, laten we je zo snel mogelijk weten.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More