Home Singles THE ARTHURS – The Gloaming

THE ARTHURS – The Gloaming

by Bart Verlent

In 2021 bracht de Nederlandse band The Arthurs het tweede album Glass uit, waarmee ze ons hart volledig veroverden. De langspeler stond vol prachtige, warme en melancholische liedjes met prachtige arrangementen. In de tussentijd is het viertal uitgedund tot een trio (leadgitarist Dylano Hahury heeft de groep verlaten) en krijgen we pas nu nieuwe muziek.

© The Arthurs

Al speelt Hahury nog mee op The Gloaming, toch krijgen we een iets andere sound dan op de laatste plaat. De band nam het nummer op met Tammo Kersbergen (drummer van I Am Oak) die de mixing en mastering deed. Het nummer heeft een typisch jaren ’90 grunge geluid dat doet denken aan The Smashing Pumpkins.

We moesten dan ook even slikken toen we de nieuw single te horen kregen omdat we de subtiliteit van het vorige album toch wel missen op deze stevige single. The Gloaming is zeker een sterke, stevige track maar het is toch iets helemaal anders dan we van The Arthurs gewoon zijn.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More