Home Singles STARSAILOR – Dead On The Money (Townsend Music/Absolute Label Services)

STARSAILOR – Dead On The Money (Townsend Music/Absolute Label Services)

by Bart Verlent

Al 24 jaar maken James Walsh, Ben Byrne, James Stelfox en Barry Westhead samen muziek onder de naam Starsailor. Het is op zich al vrij uniek dat de line-up van de band gedurende heel hun carrière nooit gewisseld is. Oké, het viertal neemt af en toe een paar jaar pauze, maar steeds komen ze terug met geweldige albums vol topsongs.

Vorig jaar stond Starsailor maar liefst drie keer op een Belgisch podium om de twintigste verjaardag te vieren van het album Silence Is Easy. Ook dit jaar komt de band uit Warrington terug naar België, deze keer om hun nieuwe album Where The Wild Things Grow voor te stellen dat op 22 maart verschijnt.

© Starsailor

Met Heavyweight leverde Starsailor al een ijzersterke eerste voorproefje af van het te verschijnen album en ook de tweede single is een schot in de roos. Dead On The Money gaat over platzak zijn maar zit tegelijk ook vol hoop. Alsof je diep vanbinnen weet dat je op de goede weg bent, ook al verloopt het herstel langzaam.

Deze track klinkt weer helemaal Starsailor en is zoals altijd supercatchy. Af en toe krijgt het nummer een progrock-kantje door de bijzondere keyboardarrangementen, en ja, dat klinkt wel verfrissend. Het is weer zo’n liedje dat je na één beluistering niet meer uit je hoofd krijgt.

Starsailor frontman James Walsh geeft op vrijdag 9 februari een soloshow in De Singer in Rijkevorsel met solowerk en songs van zijn band. Op 12 april staat de volledige band in La Madeleine in Brussel om de nieuwe plaat voor te stellen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More