Home Singles THE 925 – Judy (Eigen Beheer)

THE 925 – Judy (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Het was alweer een tijd geleden dat we onze Fender Aircaster luchtgitaar (de exclusieve road worn editie) met bijhorende set luchtpedalen uit de kast hadden gehaald. Voor de nieuwe single van de rockers van The 925 doen we echter graag die extra inspanning.

© Björn Comhaire

The 925 is een Gentse rockband. Een handvol mannen die er geen doekjes om winden en die bij diegenen die hen ooit al eens live aan het werk zagen, ongetwijfeld fijne gevoelens teweegbrengen. Eind vorig jaar verscheen hun debuutep en dat werd toen stevig gevierd met een door ons uiterst gesmaakte releaseshow in de Vooruit (het gebouw dus) in Gent.

De nieuwe single Judy luidt het traject in naar een nieuwe ep die echter nog een tijdje op zich zal laten wachten. Het is ook de start van een koerswijziging in het geluid van de band. Niet dat The 925 nu plots dreampop of andere slaapkamermuziek maakt, het blijft gelukkig wel een rockband.

Judy is opnieuw een heerlijk, energiek rocknummer zonder kapsones, dat voortgestuwd wordt door een eenvoudige maar uiterst doeltreffende gitaarriff die we ondertussen al perfect meespelen op onze parelmoeren Aircaster. Dé stampende – trap tegen de bilpartij – locomotief onder het nummer moeten we echter een octaaf lager gaan zoeken bij de bas. Tekstueel stelt het allemaal niet zoveel voor, dus dat bespaart ons al een hoop denkwerk en analytisch neuspeuteren.

Graag vermelden we nog dat The 925 voor deze single samengewerkte met onder andere Hannes Cuyvers (Ramkot) en Mathias Stal (Eno, Kids With Buns, …). Dan weet je dat ook. En nu luisteren!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More