Home Belgisch HIMSHE – Ideals (Rocambolesque)

HIMSHE – Ideals (Rocambolesque)

by Mark Van Mullem

Tijdens De week van de Belgische muziek, mochten we het je al vertellen; in 2023 verschijnt Ideals, de langverwachte tweede ep van HiMShe. Schrijf 7 april alvast in je agenda. Dat is niet lang meer. Eind vorig jaar werden we al verwend met een eerste single, een sublieme uitvoering van de Einstürzende Neubauten-compositie Sabrina, waar Bargeld en co zelf erg blij meer waren. Wij ook!

Nu wordt het ongelooflijk unheimliche Ideals vooruitgestuurd. Of hoe de titeltrack van het mini-album, een gitzwart juweeltje, het beste doet verhopen voor die nieuwe ep.

Ideals kent een ietwat intimistische start, maar baadt enkele tellen later al in een bedrukte broeierige sfeer vol bronstige bombast met heerlijk georganiseerde chaos. Een frêle gitaar, de machtige stem van Mishi Erine, die inzet: “As time goes by we try to adapt”. Met Naomi Sijmons als tweede stem. Noot per noot zwelt de compositie verder aan, van zuinige gitaarlick tot een heus georkestreerd, gloeiend geheel, opbouwend naar een catharsis die nooit echt komt, of net wel, die is er gewoon stiekem al.

Machtig hoe deze gelaagde song tot wasdom komt, prompte blazers, ronduit dreigende percussie, heerlijk dramatische strijkers, horen we daar een orgel? Ja, dat is de Hammond van Yves Meerschaert, die samen met Mishi Erine ook voor de productie tekende. En dan Simon Ramans griezelig mooie groezelige gitaar. Mishi Erine die ook met de stem fantastische dingen doet, in de lead vocal natuurlijk, maar ook op de achtergrond. Zoveel te ontdekken binnen één compositie, een ongelooflijk rijkgevulde vijf minuten zeg maar.

Wat een sfeerschepping zeg, en dan die tekst. Eerst klinkt het nog “Everybody is living their lives”, aan het eind zingt Erine “Everybody is living their lie”. Slik!

Luister zeker met je hoofdtelefoon naar deze muzikale verwennerij, geheid ontdek je steeds weer nieuwe elementen of geluiden bij élke luisterbeurt. Je onderdompelen in het gelaagde Ideals is voorwaar geen straf. Het is ook een beetje als naast de schilder staan die zijn meesterwerk verder voltooit, en met elke penseelstreek meer finesse toevoegt of/en blijft toevoegen.

Ideals is te streamen op de gekende platformen, de ep komt uit op 7 april, op vinyl en is dan ook te streamen. Daarover later meer.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More