Home Belgisch TEUN – Ready for you (Ursa Records)

TEUN – Ready for you (Ursa Records)

by Stefan Schemmann

Er is muziek die klinkt als een zaterdagmiddag. Eigenlijk zou er een genre moeten worden uitgevonden met de naam zaterdagmiddag. Muziek die klinkt alsof je op een weiland in een stadspark zit. Terwijl je naar de wolken kijkt naar de honden en spelende kinderen ook. Uiteindelijk besef je dat je er klaar voor bent. Voor een nieuwe liefde. Is zij/hij ook klaar voor jou?

Dus als dit jouw huidige situatie beschrijft, dan zingt Teun exclusief voor jou. Een nummer dat begint met akoestische gitaar en piano en bijna eindigt in de richting van synthpop.

De instrumenten geven haar genoeg ruimte om haar stem met al zijn mogelijkheden te gebruiken. De resterende twijfel of de liefde wederzijds is, brengt een lichte melancholie in het nummer. Dit voorkomt dat het liedje te uitbundig wordt en maakt het geloofwaardig. Want het klinkt vertrouwd. Jammer dus dat de lente voorbij is. Maar dankzij Ready for you kunnen we altijd begrijpen wat we hebben meegemaakt. Of het nu gisteren was, 20 jaar geleden of tijdens de schoolvakantie. We kunnen luisteren naar het liedje op de autoradio, met onze vinger op het stuur tikken en blij zijn dat we ons ooit net zo voelden.

Teun Truijen nam met succes deel aan de laatste Humo Rock Rally en tijdens haar optreden was het publiek muisstil. Ze zat daar alleen met haar keyboards en drumcomputer en maakte veel indruk. Ready for you is de eerste single na deze mijlpaal en hopelijk zullen veel mensen ernaar luisteren.

INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More