Home Belgisch INIAS – Graaag

INIAS – Graaag

by Stefan Schemmann

Hij doet ons een beetje denken aan Randy Newman. Misschien omdat Randy ook veel piano speelde en daar zijn verhalen overheen vertelde. Misschien ook omdat we Randy leerden kennen op dezelfde leeftijd als Inias. Op 57-jarige leeftijd had de Amerikaan al een bewogen muzikaal verleden achter zich. Inias had gewoon een bewogen verleden. Want zijn debuutsingle is nu uit en heet Graaag. Met drie A’s.

Muzikaal heeft hij meer gemeen met Bart Peeters of Yevgueni. Nederlandstalige popmuziek in het spanningsveld tussen kleinkunst en pop. In de tekst doet Inias veel suggesties om vrije tijd met hem door te brengen. Want zijn wens is om weer iemand te zien. Waar, wanneer of waarom is secundair, het belangrijkste is om elkaar weer te zien. De muziek klinkt ritmisch en nostalgisch, alsof er in de jaren zeventig over nagedacht is. Als je bijvoorbeeld naar deze single luistert nadat je naar liedjes van een jonge Billy Joel hebt geluisterd, zou je stemming niet drastisch moeten veranderen.

Je kunt je afvragen waarom deze man op zijn leeftijd nog steeds op zoek is naar een uitdaging voor een muziekcarrière. Graaag geeft hiervoor het beste argument. Want hoe zou dit nummer niet uitgebracht kunnen worden? Het lijkt wel een klassieker die nog niemand kent. Met zinnen die je de hele dag met je mee kunt dragen. Dit roept eerder de vraag op hoe Ineas het kon uithouden om zo lang geen muziek uit te brengen. Maar wat uiteindelijk telt is dat hij nu hier is en dat we hem graag weer willen zien. En hem horen. Heel Graaag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More