Home Singles TEUN – Floating

TEUN – Floating

by Ann Cnockaert

Op 28 april staat TEUN klaar om haar talent te tonen tijdens de finale van Humo’s Rock Rally in de AB. Als voorproefje op haar optreden krijgen we alvast de kans om te genieten van haar debuutsingle Floating.


Deze jongedame is geboren in Maastricht maar heeft haar thuis gevonden in het bruisende Antwerpen. Haar jeugd werd gekenmerkt door een atmosfeer van creativiteit, omgeven door de klanken van muziek en de aanwezigheid van verschillende instrumenten. Op de prille leeftijd van 9 jaar begon TEUN haar eigen muzikale reis door het schrijven van haar eigen nummers, die ze vervolgens componeerde op de piano in haar woonkamer.

In plaats van zich te concentreren op het uitbrengen van losstaande nummers, besloot TEUN haar krachten te bundelen met enkele gevestigde namen in de muziekindustrie om haar artistieke visie te verwezenlijken. Dit leidde haar naar een bijzondere samenwerking met producer Daan Schepers (bekend van Bazart, Eefje de Visser, High Hi), nadat ze in 2022 als danseres en achtergrondzangeres op tournee was gegaan met Eefje de Visser, waar ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Samen smeedden ze haar muzikale ideeën om tot deze debuutsingle.

Floating is een song dat de nadruk legt op het omarmen van het onbekende en het loslaten van de angst die gepaard gaat met het niet weten welke richting je opgaat. Het beschrijft het proces van het erkennen van gevoelens van onrust of angst, maar tegelijkertijd het vertrouwen hebben dat je vanzelf in de goede richting zult worden geleid.

TEUN’s debuutsingle Floating geeft ons een eerste kennismaking met haar prachtige stem, die meteen indruk maakt.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More