Home Singles ASERMOIETUITKOMT – Lachen Kost Geen Geld (Eigen Beheer)

ASERMOIETUITKOMT – Lachen Kost Geen Geld (Eigen Beheer)

by Kris Van den Bossche

Het is een vorm van onweerstaanbare drang. Als we een naam zien voorbijgaan zoals Wurtel, Priceduifkes, of in dit geval Asermoietuitkomt, dat moeten we even luisteren naar de decibels die achter deze opvallende namen schuilgaan.

Asermoietuitkomt duidt op een kracht, meer dan een kwaliteitslabel. Het geeft niet wat het is, als het zich maar manifesteert. Het proces in plaats van het product, kan je ook stellen in gen Z-termen. Asermoietuitkomt had evengoed een alternatieve titel kunnen zijn voor het boekje van nonkel Jeff Tweedy: How To Write One Song. Er moet geen reden of doel zijn, maar maak iets, doe iets creatief, of zoals tante Madonna zong: Express Yourself. En ondertussen doen we geen andere dommigheden.

Lachen Kost Geen Geld is de vierde (!) single van het nieuwe album genaamd Miauw van de punkers uit Heist-op-den-Berg, dat later deze maand uitkomt. Singles uitbrengen kost tegenwoordig ook geen geld, ha!

“Ne goeien dag as ge mij ziet, dat kost geen geld, da is veur niet.” Verdorie, Asermoietuikomt werkt ook nog eens aan de samenhang in onze maatschappij, met deze eenvoudige, doch diepmenselijke boodschap.

Bovenal is Lachen Kost Geen Geld ouderwetse punk, fris klinkend als waren we nog 1987, de stichtingsdatum van de band. Rechttoe, rechtaan, vooruit met de geit/ het schaap en rammen maar! Niks op af te dingen.

De releaseshow van Miauw staat gepland op 20 april 2024 in de Hnita Hoeve in Heist-op-den-Berg. Samen met optredens van bevriende bands Rudlon, Zombie Butterfly en Belgian Asociality, wordt het daar een feestje durven we gokken. Er zal tevens een pintje gedronken worden, durven we eveneens te pronostikeren, dus voorzie u van uw Bob of Bobette.  

Asermoietuitkomt: WebsiteFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More