Home ReviewsAlbum Reviews ALBER JUPITER – Puis Vient La Nuit – (Foudrage / Araki / Up In Her Room)

ALBER JUPITER – Puis Vient La Nuit – (Foudrage / Araki / Up In Her Room)

by Patrick Bruneel

Het duo Alber Jupiter ontstond in 2017 in de Franse stad Rennes en bracht het debuut We Are Just Floating In Space uit in 2019. Een instrumentale plaat die heel wat krautrockzieltjes kon overtuigen, waardoor ze het voorprogramma konden doen van onder meer Föllakzoid en Acid Mothers Temple.

Daarna zouden ze Roadburn aandoen, maar dat werd noppes (dit jaar wel, hoorden we). Covid stak zoals overal stokken in de krautmolen. Tijd om te bezinnen en gewoon te werken aan een opvolger. En die is er nu eindelijk, met de titel Puis Vient La Nuit.

Nicolas Terroitin (bas, synthesizers) en Jonathan Sorrey (drums, synthesizers) vormen nog steeds de kern van Alber Jupiter. Ze nodigden deze keer wel een gast uit, met name Steven Michel, die synthesizers en soundscapes mocht toevoegen aan het titelnummer en aan het stuk Captain Captain.

Ook nu houdt de band het volledig instrumentaal, waardoor ze zich volledig kunnen toespitsen op hun muzikale exploten, die net als bij het debuut heel wat spacey invloeden hebben.

De vijf nummers die we te horen krijgen, ademen opnieuw een SF-gevoel uit in elke porie, terwijl ze ergens tussen Neu! en Godspeed You! Black Emperor uitkomen. Kraut gemengd met postrock dus met een licht vleugje psychedelica om de boel wat op te fleuren.

Facebook / Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More