Home Singles TESSA DIXSON – Bad Thoughts

TESSA DIXSON – Bad Thoughts

by Ann Cnockaert

In het licht van de release van haar laatste ep Unspoken, brengt de Belgische singer-songwriter Tessa Dixson een betoverende en esthetisch aantrekkelijke videoclip uit voor haar single Bad Thoughts.

Tessa Dixson

Bad Thoughts gaat over ontrouw en de macht die iemand heeft om je te laten blijven, daaraan gekoppeld wilde Tessa een mythologische invalshoek vinden om het verhaal weer te geven en stuitte ze zo op de mythe van Medea. Een Griekse godin, afstammeling van Helios, die besluit haar twee kinderen te doden omdat haar man haar ontrouw is.

De videoclip werd geïnspireerd door enkele van de grootste filmregisseurs aller tijden zoals David Lynch, Lars Von Trier of zelfs Andreï Tarkovski en na onderzoek ontdekte Tessa een film van Lars Von Trier, getiteld: Medea. De film inspireerde het grootste deel van het verhaal en de esthetiek van de videoclip. Er zijn veel verborgen boodschappen in de video, zoals de levende en dode bloemen die het oorspronkelijke verhaal van de Griekse godin Medea weerspiegelen.

Op dinsdag 19 juli speelt Tessa Dixson op het Sint-Baafsplein op de Gentse Feesten. Op zaterdag 23 juli staat ze op Rock Olmen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More