Home Singles TENSOR – Ashes Of A Fate Rejected

TENSOR – Ashes Of A Fate Rejected

by Nel Mertens

In 2017 had Jeroen D’Hauwers – te midden van zijn andere projecten – nood aan een nest om zijn heavy metal ideeën in kwijt te kunnen: hij richtte de melodische dark metalband Tensor op. Met enkele muzikanten die vertrouwd waren met de metalscene, verwerkte hij zowel trash-, death- als blackmetalelementen in zijn nummers. Eén voor één opgebouwd rond een sterk technische, melodieuze basis, voorzien van donkere randjes.

Nu, als vijfjarige band, omringt Jeroen zich met ervaren muzikanten uit bands als Herfst, Sanity’s Rage en Tèras. Ruben Vranken (drums), Jeroen D’Hauwers (gitaar), Kenny Molly (zang), Frederik Janssens (gitaar) en Olivier Puttaert (bas) speelden ondertussen op verschillende podia en festivals in België en Frankrijk. En wellicht is één van hen een ongelofelijke wiskunde-nerd, want in onze zoektocht naar de betekenis van de bandnaam, stoten we op wiskundige definities als “Tensoren zijn wiskundige objecten uit de lineaire algebra en de differentiaalmeetkunde die beschouwd kunnen worden als generalisatie van vectoren en matrices” of – voor onderschrijvende taalnerd nóg complexere – formules als volgende:

Als we hun debuutdemo The Collector en de ep The Suicide Connection beluisteren, merken we dat die complexiteit zich ook doortrekt in hun nummers. En daar zijn we dan wel liefhebbers van!

Hun eerste album komt er eind dit jaar aan en daaruit krijgen we alvast Ashes Of A Fate Rejected te horen. Een track met heel wat variatie in zijn bijna 4 minuten. Want we krijgen zowel razende vocalen onder melodisch geschuur van de gitaren, als melodische crossover passages. We krijgen muurtjes, aaneengeregen door uptempo riffs, grunts, zonder verlies van melodie.

De term heavy metal beschrijft hun sound inderdaad wel vrij goed, maar verwacht je niet aan het klassieke type, want donker en verrassend bij momenten, drukt Tensor er zijn eigen stempel op. Brandende schedels trillen dan ook nog eens onder de drumslagen en dreigende woorden, in de knappe, bijhorende lyrics video.

Ashes Of A Fate Rejected is digitaal te beluisteren en zal je eind dit jaar terugvinden op het eerste volledige album van Tensor: Raptor.

Facebook / VI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More