Home Singles TALKING SPIRITS – Sistem Connected (Zephyrus Records)

TALKING SPIRITS – Sistem Connected (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Keyboardspeler James Lascelles was in de jaren ’70 en ’80 een veelgevraagd studiomuzikant die te horen is op platen van onder andere Frank Zappa, Joan Armatrading, Lee “Scratch” Perry en Snowy White en toerde de laatste jaren met Steve Harley & Cockney Rebel. Maar deze talentvolle muzikant schrijft ook zelf songs, die hij eerst opnam onder zijn eigen naam, dan als het James Lascelles Quartet en nu als Talking Spirits.

© Talking Spirits

Op 9 juni verschijnt het debuutalbum Hands van Talking Spirits waarin Lanscelles met zijn muzikanten een unieke mix brengt van wereldmuziek, folk, jazz en Anglo/Caribische grooves. Sistem Connected is de eerste smaakmaker van de te verschijnen plaat. Lascelles schreef het nummer samen met bassist John McKenzie (waarmee hij samen speelde in Global Village Trucking Company). Ze zijn gestart vanuit een idee om te werken met circulerende ritmes waarbij elke muzikant dan zou aansluiten. De bijzonder spelling “sistem” hebben ze dan weer gehaald van een sample op de Korg synth van James.

We worden van in het begin meegesleept met de lekkere groove waarbij de wereldse arrangementen het geheel veel kleur geven. De track heeft ook een 70’s soul vibe die het heel swingend maakt. In dit meer dan zes minuten durende nummer gebeurt er niks spectaculair maar de zalige vibe werkt enorm aanstekelijk.

FacbookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More