Home Singles PETER GABRIEL – Four Kinds Of Horses (Virgin)

PETER GABRIEL – Four Kinds Of Horses (Virgin)

by Hans Verhoeven

Dit gezeik hebben we al eens geschreven. Zelfs beschreven. Gelukkig doen we hier aan zelfkastijding (elke vrijdag, aan de koffiemachine) en daar wil je heus niet bij zijn en al zeker niet als de nieuwe Peter Gabriel door de kantoorgangen waait. Draag oordopjes. Liefst in je oren.

Oh jawel, Peter Gabriel heeft ooit iets betekend (in ’86 afsluiter op T/W) want hij was de frontman van Genesis toen wij dat niet waren wegens veel te jong. Scheerde met een scheermesje een middenscheiding in zijn haar. Bracht in 1977 zijn eerste soloplaat uit en daarop staan dingen als Down The Dolce Vita en die stonden daar goed. En, later, en nu allemaal samen, “Biko… Because, because, Biko, because”.

Maar hij is gek geworden. Is het omdat hij in zijn woonplaats Bath de rivier Avon onder zich ziet stromen? Is het omwille van dit? Dat? Want Gabriel brengt bij elke volle maan een nieuwe song uit, voorzien van een desbehorend grafisch kunstwerk. Niet door hem geschilderd maar door een andere sukkelaar.

Men kan hier enkel eens goed om lachen. Het lijkt nergens op, wij ook niet, maar wij zijn dan ook geen Peter Gabriel. Houden zo.

Oh ja, dinsdag 6 juni in het Sportpaleis. Noem het alstublieft niet D-day.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More