Home Belgisch HUGS OF THE SKY – Butter Free (Wagonmaniac)

HUGS OF THE SKY – Butter Free (Wagonmaniac)

by Hans Verhoeven

Er zijn nog Belgen. Zij van Hugs Of The Sky bijvoorbeeld. Ze stonden ooit in het voorprogramma van The Sisters of Mercy maar moeten ze daar nu trots op zijn? Totaal niet. Ze zijn namelijk tot veel meer in staat dan enkel dat.

© Hugs Of The Sky

Hopelijk doen ze nooit meer het voorprogramma van een bende valse lijken met een drumcomputer als groepslid. Hopelijk groeien ze uit tot, tot wat, ja, tot wat, eigenlijk? We zullen het simpel houden: Hugs Of The Sky is een rockband en een hele goeie wat dat betreft. Want dit, Butter Free (een single, geen Tupperwaredoos, voor alle duidelijkheid) knalt en stampt alle kanten uit. Het is rock-‘n-roll. Sterker: het is rock-‘n-roll zoals rock en rochel hoort te klinken. Vuil. Nijdig. Happend naar lucht te midden tabakswolken en naar jouw en onze schenen. Af!

Of nee, bijt en blijf ons bijten. Zoals met dit, Butter Free, met een intro van Nirvana maar dan komen de ooh-oohs en de gitaren en ze vallen een paar keer, staan dan op, en beginnen weer.

Machtig, dit. Er zijn nog Belgen. We hebben weer hoop. Zeker omdat eind deze maand hun ep uitkomt. Koop geen kranten, val Teletext niet lastig, je leest er hier wel alles over. Geen dank.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More