Home Belgisch SWING – N (Labrique).

SWING – N (Labrique).

by Bram Langmans

Swing is een oude bekende in de Belgische hiphopscene: met L’Or Du Commun was hij één van de wegbereiders voor de bloeiende Brusselse hiphop / urban scene, en ook het vorig jaar verschenen solodebuut Marabout vonden wij een erg lekker plaatje dat overloopt van de voor Swing zo typerende mix van eerder laidback G-funk en catchy, melodische pop(t)rap.

En nu (6/11) is er dus de nieuwe single N, waarmee de Brusselse hiphopper het toekomstige verschijnen van de nieuwe solo ep Alt-f4 aankondigt.

Met N presenteert Swing al zingend / rappend een onderkoelde maar toch erg beklijvende aanklacht tegen het racisme waar onze zwarte medemens helaas nog steeds al te vaak mee te maken krijgt, terwijl er op de achtergrond een rustige, slepende en vooral erg mooie slow trapper van de hand van Twenty9 & Eazy Dew te horen is.

Dat resulteert in een ingehouden maar toch intens emotionele track, waarbij ook de visueel erg knappe videoclip de boodschap van het nummer goed weet over te brengen.

Misschien iets minder catchy dan we van Swing gewoon zijn, maar dat de Brusselaar met N alweer een erg sterke song aan zijn reeds uitgebreide repertoire kan toevoegen staat als een paal boven water. Wij hopen vurig dat de rest van die nieuwe ep niet al te lang op zich laat wachten.

De release-show van Alt-f4 vindt plaats op 18 februari volgend jaar in de Ancienne Belgique (AB). Meer info daarover vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More