Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTION: SASJA MAEKELBERG (LARSSEN.)

TEN LUMINOUS QUESTION: SASJA MAEKELBERG (LARSSEN.)

by Didier Becu

Deze week verscheen Mess: de tamelijk fantastische nieuwe single van Larssen. De ideale kruisweg voor wie zowel van grandioze pop als van intelligente elektronica houdt, zo werd het pareltje door ons omschreven. Tijd om zonder gêne de tien luminous vragen los te laten op Sasja Maekelberg.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Ik ben basically elke dag bezig met muziek, dus ik zou niet echt kunnen zeggen dat ik het me kan inbeelden dat er een leven zonder bestaat. Mocht ik niet met muziek bezig zijn dan zou ik waarschijnlijk een cocktailbar geopend hebben op de Caraïben. Waarbij de drankjes alleen maar in kokosnoten worden ingeschonken kwestie van de sfeer goed te houden.

© Lars Duchateau

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Volgens mij was dat Incesticide van Nirvana. Een album met vooral b-kantjes en alternatieve versies van songs. Er staat daar bijvoorbeeld Aneurysm op en dat is echt een vree chique nummer. Ik had Nirvana trouwens leren kennen via een cassette van mijn vader waarop hij Nevermind had gezet. Leve cassettes!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Nils Frahm heeft mij al meerdere malen heel hard omver geblazen met zijn liveperformance. Met zijn laatste tour had hij een karrenvracht aan instrumenten mee waarmee hij alles begon te loopen. En hoe goed klinken die synths?! Zeer indrukwekkend!

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Goh, dit gaat gênant worden. Al zijn er een heel wat eigenlijk. Maar eentje die ik op het einde van de lagere school heel graag wou zijn was James Hetfield. Maar euh,… kunnen we dit stil houden?

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
De hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band vind ik wel fantastisch en wat een plaat ook. Ik heb die voor jaren aan een stuk elke zondag opgezet. Het was een soort van zondagsritueel.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Ik heb er geen idee van hoe het komt, maar Mermaids van Nick Cave dat doet toch echt iets met me. Waarschijnlijk moet ik dat eens opgezet hebben op een minder moment.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ik zou niet zeggen ondergewaardeerd, maar mensen zouden deze ep moeten leren kennen. Living Room Songs van Ólafur Arnalds. Is destijds ook zeer mooi uitgebracht op 10inch. Ik geef het maar mee.

© Lars Duchateau

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Ik zou niet direct een moment kunnen uitkiezen dat de mooiste was. Of ja misschien de eerste keer dat ik een heel nummer afgeschreven had en zelf had opgenomen. Ik moet dan 11 geweest zijn denk ik en ik vond het een geniaal nummer. Heb het toen ook direct op een cd gebrand.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Mijn schoenen zoeken, grijpen naar een shot wodka en Sander een knuffel geven.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Dat zijn er zowat te veel om op te noemen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More