Home Singles SUPERNOVA – Tablegames (Eigen Beheer)

SUPERNOVA – Tablegames (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Als je toevallig onze recensie van Turntable Games van Dishwasher hebt gelezen, dan weet je dat we het aangenaam warm krijgen van het melodische gitaarspel van bassiste Louise van den Heuvel. Groot was dan ook onze vreugde toen we recent een berichtje kregen van Louise met de vraag of we misschien ook even naar Tablegames van haar eigen band Supernova wilden luisteren.

Supernova is een internationaal, instrumentaal jazz(achtig) kwartet dat van zichzelf zegt dat ze ons zullen “meenemen op een intergalactische ruimtereis doorheen kosmische geluiden die beïnvloed worden door verscheidene werelden”. Slik! Wat wij horen is wereldse, eigenwijze, instrumentale muziek gespeeld door vier mensen die een stevig glas melk gedronken hebben van jazzkoe.

Al van bij de eerste seconden pakt van den Heuvel ons opnieuw in met de warme tonen van haar bas. Geen stoerdoenerij of kijk-eens-naar-al-mijn-pedalen fetisjisme, gewoon de pure klank van de basgitaar. Hoe mooi kan het zijn. Een eenvoudig leidmotief dat rechtstreeks op onze emospier inwerkt, gespeeld in een ritme waar onze syncopatieklier dan weer blij van wordt. Het werkt!

Supernova is echter meer dan alleen maar bas en het zou niet eerlijk zijn tegenover Umberto Odone (drums), Hyung Jin Ee (sax) en Mattia Romano (gitaar) om de band daartoe te herleiden. Want wat klinkt deze band strak! Zowel als ze samen spelen als wanneer elk van de leden zich solo smijt, zit je met ingehouden adem te luisteren en dat bijna acht minuten lang (flauwe grap over ademnoot geschrapt nvdr.).

Als je nieuwsgierigheid door dit nummer werd geprikkeld, check dan zeker ook eens de andere livesessies van Supernova op hun YouTube-kanaal en geef deze fijne muzikanten een welverdiend duimpje!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More